Het huidige Vermaatterrein

Het Vermaatterrein, in Hellevoetsluis bekend van het busvervoersbedrijf dat hier jarenlang gehuisvest was, wordt getransformeerd naar een plek waar het straks plezierig wonen en recreëren wordt. Inmiddels is zichtbaar dat het sportcomplex, met de naam de “Eendr8”, is gerealiseerd en sinds zomer 2020 is deze in gebruik genomen. Daarnaast is de bouw gestart van het Kindcentrum, welke volgens de planning in de zomer van 2021 opgeleverd wordt. En nu gaan ook de werkzaamheden, op de locatie waar woningbouwplan Acapella Wonen komt, starten. 

De huidige locatie kent een rijke geschiedenis, mede daarom heeft de heer Vermaat een boek uitgebracht naar aanleiding van zijn 80e verjaardag. Een boek wat verhaalt over de historie van deze plek waar vier generaties Vermaat haar ondernemingen heeft geleid.  Het familiebedrijf, dat met een vooruitziende blik steeds weer de bakens op tijd heeft weten te verzetten. Niet alles pakte even goed uit en niet alles zat mee in de 133 jaar dat de onderneming aan de Rijksstraatweg was gevestigd, maar de familie Vermaat heeft altijd kansen gezien en benut. Waar het mogelijk en interessant was gingen ze strategische samenwerkingen aan. Zo groeide deze bijzondere onderneming uit tot het grootste en oudste particulieren personenvervoerbedrijf van Nederland. Een interessante geschiedenis heeft deze locatie die met woningbouwplan Acapella Wonen een nieuw hoofdstuk inslaat.

De kopers van en betrokkenen bij het project Acapella Wonen hebben als kerstgeschenk het boek Vermaat’s Autobedrijf 1972 – 2005” ontvangen.